BEOGRADSKI I LOKALNI IZBORI 2. JUNA! Oglasila se Ana Brnabić, zvanična odluka
Ana Brnabić, Foto: screenshot Prva tv

VAŽNO

BEOGRADSKI I LOKALNI IZBORI 2. JUNA! Oglasila se Ana Brnabić, zvanična odluka

Predsednica parlamenta je rekla da i dalje misli da je prihvatanje uslova "presedan" i da nije "najbolja opcija"

Objavljeno: 12:28h

- Nakon praktično 17 dana razgovora sa svim poslaničkim grupama i iscrpljivanja svih mogućnosti razgovora sa različitim opcijama donela sam u konsultacijama sa predsednikom Aleksandrom Vučićem odluku da prihvatim sve uslove "Srbije protiv nasilja" i koalicije NADA i da i da raspišemo sve one izbore kojima je vreme padalo za juli i avgust i da se svi održe 2. juna - kaže Ana Brnabić, predsednica Narodne skupštine.

Kako je rekla, ide se na izmene zakona kako bi se redovni lokalni izbori pomerili za 2. jun.

- Kao što svaki naš građanin može da vidi, pred nama je mnogo izazova, mnogo pritisaka, mi treba da se bavimo time. Želim da zahvalim svima koji su učestvovali, dobri su bili razgovori, na momente teški. Ipak, pokazali smo ozbiljnost - dodala je Brnabić.

Predsednica parlamenta je rekla da i dalje misli da je prihvatanje uslova "presedan" i da nije "najbolja opcija", ali da je ovo bio "jedini mogući kompromis".

- Oni su dobili skoro sve što su tražili, ali smo mi pokazali ozbiljnost. Idemo dalje. Imamo stabilnost, da završimo sa izborima - poručila je Brnabić i dodala da i dalje smatra da je predlog vlasti bio najbolji da beogradski izbori budu 2. juna, a ostali kasnije.

- Čini mi se da je danas dobar dan za politiku i demokratiju u Srbiji - navela je Brnabić.

Bonus video:

06:25

DA LI SU JUNSKI BEOGRADSKI IZBORI DOBRA ODLUKA? Eksperti tvrde: Vučić izbio glavni adut opozicije, neće biti reprize 2020. godine

(Espreso / Blic / Marko Tašković / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.